Onze werkwijze

Van opleiding naar certificaat

Onze werkwijze

Kompas Veiligheidsgroep biedt meer dan 30 verschillende opleidingen aan op het gebied van BHV, EHBO, Omgaan met agressie, VCA en veilig werken. Hieronder ziet u welke stappen u doorloopt vanaf uw inschrijving tot aan het behalen van uw certificaat.

Van opleiding naar certificaat

Stap 1

Welke opleiding wilt u volgen? Maak een keuze uit ons opleidingsaanbod.

 

Stap 2

Voor de opleiding kunt u zich direct online inschrijven. Heeft u hulp nodig bij uw inschrijving? Neem contact op met een van onze adviseurs.

 

Stap 3

Na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor de cursus en uw persoonlijke inlogcode voor "Mijn Kompas". Hier kunt u de lesstof inzien en uw kennis toetsen met de oefenexamens.

 

Stap 4

Op de door uw gekozen datum en dagdeel volgt u de opleiding.

 

Stap 5

Na het succesvol afronden van de cursus en het voldoen van de factuur ontvangt u het certificaat.

Opleidingsconcept

Door één van onze opleidingen leert u effectiever handelen in een praktijksituatie. Onderstaande kernwaarden zijn de basis voor onze opleidingen.

 

Competentiegericht
Veiligheid heeft een directe link met de beroepspraktijk. Wat moet u als cursist kunnen na het volgen van de opleiding en in welke kritieke situaties? Aan de hand van de antwoorden op deze twee vragen stellen wij praktijkscenario’s op die tijdens de opleidingen centraal staan. Stap voor stap leert u hoe u moet handelen in deze kritieke praktijksituaties.

 

Interactief
Leren van en met elkaar staat centraal tijdens onze opleidingen. Samenwerking tijdens een kritieke praktijksituatie is één van de beoogde competenties die u als cursist moet verwerven. Onze instructeurs dragen niet alleen kennis over, maar moedigen u als cursist aan om de verkregen informatie gezamenlijk te verwerken en toe te passen in praktijksituaties.

 

Persoonlijk
Iedere cursist heeft andere leervoorkeuren, een ander instapniveau en persoonlijke leerdoelen. Onze instructeurs herkennen de verschillen tussen onze cursisten en geven instructies en feedback op maat. Heeft u iets gemist in de opleiding? Geef het gerust aan, onze opleidingen zijn zo ingericht dat er voldoende ruimte is voor het beantwoorden van vragen en het geven van aanvullende instructies.

 

Duurzaam
Het in stand houden van de verworven competenties houdt niet op na het volgen van één van onze opleidingen. Het regelmatig opfrissen van kennis en vaardigheden is een absolute vereiste om het competentieniveau op peil te houden. Als cursist heeft u permanent toegang tot onze online leeromgeving waarin alle lesstof te raadplegen is. Daarnaast komen er iedere maand oefenvragen online zodat u uw kennisniveau kunt toetsen.

Meer informatie?

Heeft u vragen over onze werkwijze?
Neem contact op met ons Relatieteam voor meer informatie.