Week van de RI&E

Week van de RI&E

Maandag 15 juni tot en met vrijdag 21 juni is de Week van de RI&E, dit jaar is het thema: Beroepsziekten te lijf met een RI&E!

 

Jaarlijks overlijden ruim 4.000 mensen aan de gevolgen van beroepsziekten en komen nog eens tienduizenden mensen (deels) arbeidsongeschikt thuis te zitten. Het gaat niet alleen om longkanker door asbest, maar ook om astma, een versleten rug of burn-outs. Hoe voorkom je deze beroepsziekten?

"Beroepsziekten te lijf met een RI&E" 

Hoe voorkom je deze beroepsziekten?

De risico -inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt op een gestructureerde manier risico’s in beeld te brengen en maatregelen te nemen. Er wordt een overzicht gemaakt en beoordeling gegeven van de risico’s van het werk voor werknemers in een organisatie. Een RI&E wordt altijd vergezeld door een Plan van Aanpak waarin maatregelen beschreven worden om de aangetroffen risico’s te verminderen. De werkgever is wettelijk verplicht om over een RI&E te beschikken.

Workshop RI&E

Tijdens de Week van de RI&E organiseren wij een workshop waarin u in één dag samen met ons een RI&E gaat maken of actualiseren, voor een bedrag van €450,00. Tijdens deze workshop brengt u voor uw organisatie de risico’s in kaart op het gebied van veiligheid en gezondheid en u maakt een risico-inschatting van de knelpunten voor ongewenste effecten tijdens het werk. U krijgt inzicht welke maatregelen getroffen kunnen worden om deze risico’s te verminderen/beheersen met een plan van aanpak. En dit alles in één werkdag.

Aanmelden workshop

Voor het deelnemen aan de workshop zijn er enkele criteria. Uw organisatie heeft niet meer dan 25 medewerkers en de branche waarin uw organisatie actief is beschikt over een erkend instrument voor het testen van de RI&E. Voldoet uw organisatie niet aan deze criteria dan kunt u zich hieronder alsnog aanmelden.

 

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Komt u niet in aanmerking voor de workshop dan bespreken we de overige opties voor uw organisatie.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.