Kompas en MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Kompas Veiligheidsgroep houdt rekening met het milieu en probeert medewerkers bewust te maken van de noodzaak om verantwoord met het milieu om te gaan.

Aandacht voor het milieu

Voor maatschappelijk verantwoord ondernemen is de laatste jaren steeds meer aandacht ontstaan, zowel vanuit de BHV branche als vanuit de relaties waar wij mee samenwerken. Kompas Veiligheidsgroep vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het milieu door het nastreven van een aantal doelstellingen.

  • Papierverbruik beperken door digitalisering van werkzaamheden
  • Ecologische bedrijfsauto’s
  • Reistijden beperken door landelijke spreiding van instructeurs
  • Gebruik van servies in plaats van plastic artikelen

Goede doelen

Kompas Veiligheidsgroep vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dit doen wij het hele jaar door diverse goede doelen te steunen.

Samenwerking

Kompas Veiligheidsgroep en sport staan hand in hand. Kompas Veiligheidsgroep is sponsor van voetbalclubs in de Eredivisie en topklasse. Daarnaast zijn wij sponsor van diverse sportevenementen.

Kompas Veiligheidsgroep is officieel sponsor van de Nijmeegse voetbalclub NEC.
Een reanimatiecursus voor de selectiespelers, stewardopleidingen, BHV cursussen, ontruimingsoefeningen en het leveren van veiligheidsproducten zijn zaken die Kompas verzorgt voor NEC.

Sinds 2014 is Kompas Veiligheidsgroep sponsor van FC Utrecht. Selectiespelers leren reanimeren, een UEFA safety-training voor de stewards, een BHV cursus voor medewerkers, het opstellen van ontruimingsplattegronden en het leveren van veiligheidsproducten, zoals veiligheidsvestjes en veiligheidshelmen zijn zaken die Kompas verzorgt voor FC Utrecht.

Kompas Veiligheidsgroep is sinds 2012 officieel sponsor van RKC Waalwijk. De stewards van de Waalwijkse formatie volgen bij Kompas Veiligheidsgroep de Safety training. Daarnaast verzorgen wij BHV trainingen, ontruimingsoefeningen en voorzien het stadion van veiligheidsproducten.

De voetbalclub De Treffers komt uit in de Topklasse van de KNVB. Voor de Groesbeekse club verzorgt Kompas Veiligheidsgroep de BHV cursussen.

Jaarlijks wordt in september Groesbeeks Gruwelijkste georganiseerd door ROAd4energy. Een ware uitdaging voor de ATB liefhebber en voor degene die een bijdrage wil leveren in de strijd tegen energiestofwisselingsziekten. Kompas Veiligheidsgroep verzorgt als sponsor de cursus levensreddende eerste hulp bij sportongevallen en levert veiligheidsproducten voor dit evenement.

In september organiseert Forza4Energy4All een uitdagend evenement voor wandelaars, hardlopers en fietsers. De hoofddoelstelling is geld inzamelen om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten te financieren. Kompas Veiligheidsgroep is niet alleen trotse sponsor van dit evenement, onze directeur Ronald Vink stapt ieder jaar op de fiets om zich in te zetten voor dit goede doel.